Musiikin äärettömyys - yhteinen onni!

Eipä sitä pysty kenties edes selittämään! Tähän on kuitenkin tultu ja monitasoinen henkilökohtainen reinkarnaatio musiikissa tuntuu olevan nyt läsnä ja vahvasti iholla. Suuren boostin tähän tuovat uudet ystävät, joiden avulla uusi sivu kääntyy musiikillisessa galleriassa, sekä esiintyjänä että säveltäjänä.

Yksi esimerkki tästä on juuri nyt tehty yhteistyöjulkaisu upean salaperäisen Joordan Mackayn kanssa. Kuka hän on ja mistä hän tulee jää kiehtomaan mieliin, kun hahmon löytää mm. Spotifyn “maljasta” ja kuuntelee ajatonta tuotantoa, jota Joordan tekee laadukkaiden muusikoiden kanssa.

Maagisella ja ajoittain humoristisellakin tavalla koukuttavia teoksia synnyttänyt Joordan kutsui myös minut tulkitsemaan hänen teostaan uuteen folk-henkiseen julkaisusarjaan. Syntyi laulu Spike Milliganista, irlantilaisesta koomikosta, joka viritti minut ihailemaan häntä itseään laulajana samalla yrittäen tulla Spiken veroiseksi - sopivasti kuitenkin kompuroiden. Teos on nyt kuultavana Spotifyssa ja nähtävänä kevyenä musiikkivideona Youtubessa.

Olen ylpeä musiikillisesta rohkeudestani ; se on saanut uusia tuulia mm. yhteistyöstä Liv Teiksalan kanssa. Historiallisten tuulien pyörteiden takaa on ilmestynyt lyyrikko ja säveltäjä; konseptinrakentaja, josta vielä kuullaan. Kaksikkona työstämme näytteitä ikäänkuin uudenlaisesta musiikkityylistä, jossa kesikaika, historialliset raadolliset uskonnolliset tabut ja poikkeava instrumentaatio tulevat kohtaamaan hämmentävän kiehtovalla tavalla.

Vaikka minut tunnetaan folk-irkku-skottispiritistä, olen päässyt esiintyjänä myös uusille urille Teiksalan kanssa, kun duomme tuo melodisen metallimusiikin tummanpuhuvan kitaran ja mustan metalli-irkkurummun bodhránin kera pieniinkin paikkoihin kuultavaksi.

Whats more!? Tulen takuuvarmasti lähestymään useita taitavia muusikoita kun saan samalla itse kutsua yhteistyöhön kelttihenkiseen albumiin folkmuusikoita, joilta löytyy kapasiteettia mitä erityisimpiin soittimiin. Niinpä mm. uilleann pipesia - irlantilaista säkkipilliä - tullaan kuulemaan jatkossa.

Nyt mennään lujaa jonnekin, ja “hop” välillä kadotaan musiikkiohjelmistojen pariin… Mitä tästä vielä syntyykään - ya never know!? Yhtä kaikki, musiikin tekeminen ja esittäminen on äärettömän tärkeä, jopa välttämätön osa elämäni hyvinvoinnille.

Kiitos jo nyt teille minun uusille innoittajille, Joordan, Liv, Jukka, Joni… Heikki ym.

Jari

2 comments